Kura Hulanda

Reizen zonder een bezoek te brengen aan een museum is bij ons nog weinig voorgekomen. Wij hebben diverse musea bezocht en daar willen we je graag in reeks van museumtips over informeren. Onze vorige tips betrof het museum van Dr Guislain en het vliegdekschip de USS Intrepid. Voor deze tip blijf je in ons koninkrijk, maar wel in het warme Curaçao.

Kura Hulanda

Deze tip is van hele andere orde. Het betreft het museum van Kura Hulanda en toont foto’s, attributen, beelden en tekeningen uit de tijd van de slavernij, Afrika en het ontstaan van drie geloofsovertuigingen het christendom, Slam en het Jodendom.

Kura Hulanda betekent ‘Hollandse binnenplaats’. Op de binnenplaats werden slaven verhandeld. De ‘Black holocaust’ vertelt het verhaal over het lot van miljoenen zwarte mensen uit Afrika die door Portugezen, Spanjaarden, Engelsen, Fransen en Nederlanders werden verhandeld, misbruikt en vermoord.

Aan de handel werd grof geld verdiend. Slaven maakte de overtocht van Afrika naar Amerika in boten waarin de omstandigheden niet best waren. Indien zij de overtocht hadden overleefd, werden de slaven ingezet op de diverse plantages op Curaçao of werden ze doorgevoerd elders in Amerika.

Als je aan Curaçao denkt, denk je al snel aan zon, zee en verfrissende cocktails. Dat mag natuurlijk niet ontbreken, maar als je dan toch in Willemstad bent, zal je de Pontjesbrug zeker niet overslaan. Het is dan een kleine moeite om Otrobanda in te lopen naar dit museum.

Het museum toont mooie Afrikaanse beelden, sculpturen en tekeningen van een continent die wij nog zeker verder willen ontdekken.

Kura Hulanda is naast een museum ook een hotel, casino en spa. Het bevindt zich dus in Otrobanda. Deze volkswijk heeft enkele jaren geleden een metamorfose doorgemaakt en is zeker het bezoeken waard.

Website: http://www.kurahulanda.com/en/museumx/general-information

Lees ook: Heerlijk Curaçao en Klein Curaçao

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.