Hoe overleef je een vrije dag in corona-tijd

De maatregelen om corona in de hand te houden, is verlengd tot en met 28 april 2020. Dat betekent dat we in corona tijd zowel Goede Vrijdag, Pasen en Koningsdag ‘vieren’. Normaal vieren we deze dagen lekker in het park, bij familie of in een restaurant. Dat wordt een uitdaging in corona-tijd. Daarnaast heb je waarschijnlijk al genoeg fiets- en wandeltochten gedaan in je directe omgeving. Wij geven je tips om deze vrije dagen toch door te komen.

Blijf thuis, #Stayhome

Thuisblijven is niet alleen een advies, maar je wordt zelfs dringend verzocht om ook tijdens de vrije dagen thuis te blijven. En terecht, want op deze wijze draag jij ook bij aan ‘flatten-the-curve’. Thuisblijven is dus een must. In deze Corona tijd kan het nog best een uitdaging zijn om te bedenken wat je kan doen op die extra vrije dag. Op een ‘gewone’ werkdag kan het al een uitdaging zijn om naast je werk de nodige afwisseling te vinden. Ergens ben je blij dat je weekend hebt, maar liever ga je weer aan de slag. Dan gaat de tijd in ieder geval sneller.

Met kinderen is het nog lastiger, omdat je ook moet bedenken wat zij leuk vinden. Toch kan je thuis ook hele leuke dingen doen tijdens de vrije dagen. Haal dat oude bordspel uit de kast. Maak samen een Paasontbijt of Paaslunch en leer kinderen hoe ze bepaalde gerechten kunnen maken. Daarnaast zijn we natuurlijk groot voorstander om de reistijger in je in leven te houden. Lees onze blog over de reistijger en droom over je volgende reis.

Lees ook: Houd de reistijger levend!

Dit jaar wordt eieren zoeken in huis of de tuin nog leuker. Organiseer je eigen spelletjes-challange, zet in huis wat meubels en speelgoed op om te kunnen ‘apenkooien’ of om ‘reis-om-de-wereld’ te spelen. Klim over de bank, kruip onder de eettafel door. Je bent creatiever dan je denkt. Ben je toch niet zo creatief of heb je er gewoon geen zin in, ondersteun dan je lokale horeca en bestel een Paasbrunch of lunch en bestel een mooie bos bloemen voor jezelf of voor de liefde van je leven. Bestellen kan je ook voor een ander. Bestel een pizza voor je oma of laat een bloemetje komen bij je schoonmoeder!

Een proeverij

Heb je weleens gedacht aan een proeverij? Gewoon thuis en je bestelt de drank vanuit je luie stoel. Zo hebben wij afgelopen weekend een bierproeverij gehouden. Een proeverij kan je simpel doen. Je hebt alleen een paar velletjes papier, potlood en natuurlijk het product nodig. Stel dat jij ook een bierproeverij doet, beschrijf dan de smaak en natuurlijk de afdronk. Geef het een cijfer en vergelijk. Vergelijk het ook samen met wie je de proeverij doet. Goed voor de sfeer!

In bovenstaande foto zie je een rijtje pilsjes. Dit kan je natuurlijk ook met zwaardere bieren, wijn of met een ander drankje doen. Het is tevens een voordeel dat je niet hoeft te rijden. Ben je alleen? Drink wel met maten, online of met de telefoon. Wel zo gezellig.

Onderzoek je tuin of balkon

Een andere leuke bezigheid is om een ontdekkingstocht te doen in je Playa del Garden of Isla Balcony. Wat leeft er zoal tussen het groen of het grijs. Heb je wellicht huisdieren waarvan je het bestaan niet eerder had geweten. Fotografeer ze of pak er een loepje bij. Zoek op Internet wat het voor beestje is en leer er over.

Hopelijk hebben we je op ideeën gebracht om ook tijdens die vrije dagen in Corona tijd toch wat leuks te doen. Maak je niet druk, je staat echt niet voor joker. Iedereen zoekt nieuwe bezigheden. Indien je toch het risico neemt om weg te gaan, neem dan deze tips door.

Toch even weg….

Je heb besloten om toch de deur uit te gaan, omdat je het niet meer volhoud binnen. Volg dan deze regels en kom veilig en gezond weer terug:

  • Je mag met 1 volwassen persoon naar buiten;
  • Houdt je aan die 1,5 meter afstand tot elkaar;
  • Een gezin met kind(eren) tot 12 jaar mogen samen de deur uit;
  • Ga niet op bezoek bij oudere mensen en mensen met een kwetsbare gezondheid;
  • Bereid je korte tripje voor: Zoek waar eventueel to-go is gevestigd voor een kopje koffie of een ijsje. De to-go’s zijn meestal te vinden in restaurants of bakkerijen en dergelijke;
  • Snackbars, drive-inns zijn meestal wel open. Houdt wel rekening met een wachtrij;
  • Bezoek je een winkel, houdt dan rekening met een deur-beleid.

Alle natuurorganisaties dringen erop aan om niet de natuur in te gaan. Parkeerplaatsen en toegangspunten van parken, bossen en stranden worden afgesloten. Wil je toch de natuur in, zoek een gebied wat uitgestrekt en groot is. Zo heb je een grotere kans dat je vrij kan wandelen. Neem je eigen eten en drinken mee. Zoek niet naar de standaard parkeergelegenheid, omdat de kans op drukte daar het grootst is of het is afgesloten.

Zoek de tussen-ingangen van een gebied. Indien een park of strand volledig is afgesloten of als het toch te druk dreigt te worden, gaat dan vooral door naar een volgende ingang of zoek een andere locatie. Nog beter is om terug naar huis te gaan. Geniet van dat autoritje. Maak je tripje sowieso niet te lang. Enkele locaties die wij hebben bezocht kan je terug vinden in onze wekelijkse blog.

Lees ook: Wekelijkse COVID19 blogs

Dan nog dit. Ben je zelf verkouden of heb je koorts. Blijf dan zeker thuis en ontvang geen bezoek. Dat is het beste voor iedereen! Maak er wat moois van!

Vrolijk Pasen! Lang leve de Koning!

4 gedachten over “Hoe overleef je een vrije dag in corona-tijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.