2 daagse Overijssel

In de zomer van 2021 hebben we een reis naar Cyprus ingeruild voor een rondreis door ons eigen Noord-Nederland. We hebben meerdere provincies bezocht en dit is deel 3 van dat reisverslag. Onze reis begon in Friesland en vervolgens de Noordoostpolder in Flevoland. We eindigen onze reis met een kort verblijf in Overijssel. We hebben een wandeling door Kampen gemaakt, zijn naar attractiepark Slagharen geweest en hebben we de tuinen van Mien Ruys bezocht. Het was tevens ook het laatste stukje van onze reis in Noord Nederland.

We verlaten Emmeloord om richting ons volgende verblijf in Hoogeveen te rijden. Hoewel Hoogeveen in Drenthe ligt, zijn onze activiteiten allemaal in Overijssel. Onderweg naar Hoogeveen hebben we een wandeling gemaakt door Kampen.

Lees ook: Friesland en Noordoostpolder

Kampen

De stad Kampen is een typische Hanzestad. Het ligt aan de IJssel en als je door het centrum loopt, zie je verschillende oude toegangspoorten. In het centrum vind je ook natuurlijk gebouwen en panden met een verleden. We parkeerde de auto bij de Buitenhaven en liepen langs de bibliotheek van Kampen.

Daar was een foto expositie over de geschiedenis van Kampen. Stadsgezichten die we later tijdens onze wandeling herkennen. Zoals de Nieuwe Toren en de Lutherse kerk waarnaast een ochtendmarkt was opgesteld. Het grappigste was het kleinste huisje van Kampen.

Ook het zicht op het Oude Raadhuisplein kwam na ons bezoek aan de bieb bekend voor. Daar is ook het Stedelijk museum gevestigd. Verder hebben we gewandeld via het Cellebroederspoort, het stadspark en de Broederpoort.

Attractiepark Slagharen

Net als vorige jaar sloten we de zomervakantie af met een bezoek aan een pretpark. Dat was toen Moviepark in Duitsland. Dit jaar sluiten we de vakantie af in attractiepark Slagharen.

Het park bestaat sinds 1963. Het is ooit begonnen als het ponypark Slagharen, maar na de eeuwwisseling werden de pony’s ingewisseld voor steeds meer attracties. Het thema is gericht op het Wilde westen. De thema gebieden zijn Indian, Yellowstone, New Orleans, Mexican, Wild West en Jules Adventureland. Je waant je in een stadje in het oude wilde westen.

In deze tijd van corona is ook hier eenrichtingsverkeer te vinden, moet je natuurlijk afstand houden en kan je overal je handen desinfecteren. In tegenstelling tot Moviepark, was de drukte hier beter verspreid.

Naast het attractiepark is Slagharen ook een vakantiepark, maar daar hebben we verder niet veel van gezien. Een bezoek aan Slagharen is wel de moeite waard. Leuker dan Moviepark. Zorg vooraf dat je goed checkt voor kortingskaarten en vergeet je parkeermunt niet.

De leuke attracties zijn zeker de Monorail, Cable car en Apollo. Zeker als de kinderen de spin op de kermis leuk vinden, moet je in El Torito en de Tomahawk. Er zijn ook achtbanen. De 4d film van Angry Birds in het theater viel tegen, omdat het geen 4d was en het theater zat verstopt achter in het park.

Terugreis via Mien Ruys en de Houtribdijk

De laatste dag van onze reis door Noord Nederland heeft ons bij leuke en interessante locaties gebracht. We zijn onze reis begonnen in Friesland en daalde daarna af naar de Noordoostpolder. We eindigen onze reis in Overijssel. Om direct vanuit ons hotel naar huis te rijden, vonden we wat ongezellig en hebben daarom een andere route gekozen.

Onze route terug naar huis begon vanuit ons hotel in Drenthe naar Dedemsvaart. Daar heb je namelijk de tuinen van Mien Ruys. Een tuinarchitect uit de 20e eeuw. In de Tuinen van Mien Ruys vind je tuinontwerpen die terug gaan naar 1924. Een aantal tuintjes hebben zelfs de status van rijksmonument gekregen.

Naast bestaande tuinen, worden er ook nieuw tuinen aangelegd en geëxperimenteerd. Voor de tuin liefhebber zijn de Tuinen van Mien Ruys een inspiratiebron en is de wandeling door het groen ook nog eens rustgevend. Voor de kinderen is er een speurtocht en je leert ook nog eens wat van tuinen, tuinontwerp en onderhoud. Je kunt er ook een drankje doen en wat eten.

Via de website kan je alvast in de sferen komen door de virtuele tour te bekijken: https://www.skyfocus.nl/SkyFocus/Tours/Dedemsvaart-MienRuys/

Op de website vind je de laatste bezoekersinformatie. https://www.tuinenmienruys.nl/nl/30/entree

Na deze rustgevende start van de dag moesten we toch even kilometers maken richting het westen van het land. Normaal gesproken zouden we de snelweg nemen, maar dat deden we voorlopig niet. We wilde namelijk altijd al een keer de route rijden van Lelystad naar Enkhuizen. De N307 ofwel de Houtribdijk.

Deze dam werd gebouwd in de jaren 60 en 70 en scheidt het IJsselmeer van het Markermeer. Het was de bedoeling om ook hier polderland te ontwikkelen, maar dat plan is van tafel.

Halverwege de Houtribdijk ligt Roadhouse Checkpoint Charlie. Een restaurant waar je voor een lunch kan stoppen en combineren met een stukje wandelen. Deze tussenstop wordt ook vaak gedaan door fietsers en vrachtwagenchauffeurs. Rondom deze dijk is veel watersport zichtbaar. Er zijn her en der ook kleine strandjes te vinden.

Onlangs is deze dijk versterkt om te voldoen aan de laatste veiligheidseisen. Eindelijk hebben we deze route afgelegd en vervolgde we onze route verder naar huis.

Deze laatste dagen verbleven we dus in Hoogeveen. Hotel Hoogeveen ligt direct aan de A28 en was voor 2 nachten prima. Ook het ontbijt was prima. In het hotel vind je ook een sushi restaurant. Daar hebben wij geen gebruik van gemaakt. De kamers waren schoon, maar was het wel zichtbaar dat de kwaliteit van materialen wat minder was.

Wij vonden ook een open wc een minpuntje. De inrichting daarentegen was wel modern en het bubbelbad een leuk element zo midden in de kamer.

Hiermee eindigt onze zomerreis door Noord-Nederland. Wat ooit was begonnen als een zomervakantie naar het warme Cyprus is toch iets anders gelopen dan gepland. Niet getreurd, want wat in het vat zit… Cyprus staat nog steeds op onze planning. Samen met en citytrip Wenen, want ook die reis kon vorig jaar niet doorgaan.

Lees ook: Friesland en Noordoostpolder

Review: Hotel Hoogeveen

De oplettende lezer zal al snel concluderen dat Hoogeveen helemaal niet in Overijssel ligt, maar in Drenthe. En dat is correct. Hoewel ons verblijf in Drenthe ligt, hebben we de laatste dagen van onze rondreis leuke activiteiten gedaan in Overijssel. Bijvoorbeeld naar het attractiepark Slagharen.

Hotel Hoogeveen ligt aan de snelweg A28 dat loopt van Groningen naar Utrecht. Het hotel ligt vrijwel direct aan de snelweg. Het is daarmee dan ook een goed bereikbaar hotel voor de doorreiziger. Hoewel zij zich ook profileren als hotel voor een langer verblijf in Drenthe met activiteiten in de Drentse provincie. Het hotel is ook voorzien van een Japans sushi en grill restaurant. Daar hebben wij geen gebruik van gemaakt.

Algehele beleving: ☺☺☺

Slapen: ☺☺☺☺

Hygiëne: ☺☺☺☺

Eten/drinken: ☺☺☺

Omgeving: ☺☺

Wij hadden een Comfort Deluxe kamer met ontbijt. De hotelkamer oogt in eerste instantie wel leuk ingericht en hebben we best wat ruimte tot onze beschikking. De bedden lagen prima en het derde bed zat verstopt in een kast. Door de kast open te klappen, was daar een geheel klaar en opgemaakte bed te vinden. Handig!

De kamer heeft een open verbinding met de badkamer. De badkamer heeft een whirlpool, douche en open toilet. Met name het open toilet is wat ons betreft niet echt nodig. De whirlpool en douche functioneerde prima. Het water spoelde niet goed weg en daarmee zag je ook dat de materialen die zijn gebruikt voor de badkamer niet van hoge kwaliteit is.

Wij hebben alleen gebruik gemaakt van het ontbijt. Dat was in de basis prima. Gezien het aantal gasten oogde de opzet wat klein. Wellicht wordt er meer uitgepakt als het hotel meer gasten zou hebben. Hetgeen wat beschikbaar was, was gewoon goed.

Conclusie hotelreview

Onze keuze voor het hotel had te maken met de rij afstand naar het attractiepark Slagharen. Dit hotel ligt op nog geen half uur rijden van het park. Hoewel dit hotel zeker geen hoogvlieger is, is het voor een doorreis een prima plek om te verblijven. Wij verbleven 2 nachten. Indien je langer van Drenthe of Overijssel wilt genieten, raden wij toch aan om nog even verder te zoeken.

Het is zeker geen straf om in dit hotel te verblijven, maar ik kan me zo voorstellen dat er in Drenthe en Overijssel leukere plekjes te vinden zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.