Een ontmoeting met dieren (deel 3)

Onlangs publiceerde we deel 1 en deel 2 van ‘Een ontmoeting met de dieren’. In de afgelopen 10 jaar dat we hebben gereisd, kom je meer dieren tegen dan je eigenlijk beseft. Een grabbel in de foto-ton levert dan ook leuke beelden op die we moeten delen. Deel 3 richt zich nog meer op de diverse soorten vogels met als afsluiting een hommage aan de roofvogel.

Roofvogels

Om te beginnen met de duif. In 2013 waren we in Turkije waar wij deze vogelsoort regelmatig tegen zijn gekomen. Zoals hierboven in Istanboel, maar ook in Cappadocië.

In Cappadocië is er zelfs een vallei naar ze vernoemd. Voor ons Nederlanders is de duif er ‘gewoon’, worden ze ook vliegende ratten genoemd en ze poepen je auto onder.

Vogels in het Caraïbische gebied ogen dan toch wat sierlijker. Aalscholvers, pelikanen en flamingo’s hebben hierbij een belangrijk aandeel in.

Een ander tropische vogel is de papegaai. Onze gekooide ‘Lorre’ kennen we voornamelijk van dierenwinkels of bij bekende thuis. Ze praten je na en begroeten je of ze schelden je huid vol. Met een beetje geluk bijten ze ook nog eens in je vinger. Ongetwijfeld zullen er ook hele lieve tussen zitten.

Vogels zijn er in alle soorten en maten. De vogels waarvoor ik toch het meeste respect heb, zijn de roofvogels. Arenden, Buizerds, Uilen, Gieren, Condors, Sperwers en ga zo maar door. Al van kinds af aan heb ik bewondering voor deze majestueuze dieren. Hierna volgt dan ook een collectie van roofvogels die wij zijn tegen gekomen.

Deze laatste roofvogel is zeker geen Furby, maar een Maleise uil.

Lees ook: Een ontmoeting met dieren (deel 1) en Een ontmoeting met dieren (deel 2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.