Straatartiesten

Je komt ze over de hele wereld tegen in winkelcentra, metrostations of gewoon op straat. Je hebt ze in alle vormen en maten en ze vertonen ook nog eens verschillende vormen van kunst. Enkele bekende artiesten zoals Beck en Rod Steward waren ooit straatartiesten. Hoe goed ze zijn, ligt aan de beloning die wij ze geven.

Tijdens onze reizen zijn we heel wat artiesten tegen gekomen. Zie hier een mooie selectie. Daarom dus extra aandacht voor de straatartiest en ook een kleine knipoog naar de bekende Haags Amerikaanse straatartiest Chuck Deely (RIP).

Cuba swingt!

Tijdens onze rondreis door Cuba kwamen we ze overal tegen. De gezellige bandjes die vrijwel allemaal dezelfde repertoire afspelen. Sommige goed en sommige minder goed. Het toonde wel dat er muziek zit in Cuba.

Er zit zelfs zoveel muziek in Cuba dat op dit plein in Santiago de Cuba een blinde man zijn muzieknoten verspreidde. Volgens de verhalen zat hij daar dagelijks. Ben benieuwd of hij er nog zit.

Lees ook: Cuba 2007

Jordanië

Dit mooie land staat bekend om zijn rijke historie. Een onderdeel van deze rijke historie zijn de woestijnkastelen. Deze werden voornamelijk in de 7e en 8e eeuw na Christus gebouwd. De functie van de kastelen is divers. De ene is gebouwd als vesting en de ander als badhuis. Deze meneer speelde zijn noten bij de ingang van  Quseir Amra.

Lees ook: Van Amman naar Akaba

Verenigde Staten

In de diverse grote steden kom je veel straatmuzikanten tegen in de metro. Er zijn ook heel wat straatartiesten te vinden op de Walk of fame in Hollywood. Verkleed als je favoriete filmpersonage of muzikant.

story_filmPO (9)

Ter hoogte van Fisherman’s Warf in San Francisco was deze drumband te vinden. Geen idee meer wat ze speelde, maar het laat wel de diversiteit zien van straatartiesten over de hele wereld.

Lees ook: De Westelijke Staten

Polen

Tijdens ons verblijf in Polen liepen we tegen deze violist aan in Krakau. Hij speelde schitterende klassieke muziek. We hebben echt even stil gestaan en geluisterd.

In Warschau zagen we deze accordeonist. Zo te zien was hij net klaar met een nummertje of op zoek naar inspiratie.

Letland

Net als in Warschau is Riga geliefd bij de bachelors. Of dit in opdracht was of dat zij er vaker staan, is bij ons niet bekend.

In tegenstelling tot die gasten hierboven, nodigt onderstaande dame met de harp natuurlijk wel uit om even te luisteren.

Deze meneer had iets te veel noten op zijn zang. Hij probeerde er toch wat van te maken tussen de Letse terrasjes.

Naast de muziek zijn er natuurlijk ook straatartiesten van een hele andere orde. Zo zijn we tekenaars, mimiek en andere kunstvormen tegen gekomen. Wat te denken van deze meneer in Helsinki.

Helsinki (Finland)

Hoewel hij er niet Fins uitziet, was hij toch wel erg goed met deze glazen bol. De concentratie is van zijn gezicht af te lezen. Het was meer dan een applaus waard.

Lees ook; Van Berlijn naar Helsinki – Estland en Helsinki

Praag (Tsjechië)

Deze clown probeerde er ook wat van te maken. Hij had echter niet zoveel belangstelling.

Lees ook: Praag!

Madrid (Spanje)

De laatst uit dit rijtje zijn de artiesten in het Spaanse Madrid. En zeg nou zelf.. dit is toch wel vermakelijk om naar te kijken.

Ook op Plaza Major zijn genoeg straatartiesten te vinden, zoals de diverse Marvel superhelden en onderstaande “trio“. Zij waren mij iets te bijdehand, maar je kunt ze ook negeren.

Lees ook: Koninklijk en romantisch Madrid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.