Corona: een jaar na de 1e lock down

Het was maart 2020. Ik weet het nog goed. Het ondenkbare werd werkelijkheid. We werden beperkt in onze vrijheid. We werden ongewild getuige van een gebeurtenis dat de geschiedenisboeken in zal gaan. Een epidemie, later een pandemie. Dat zal vast een paar maanden duren was de gedachte. Inmiddels weten we beter en zijn we een jaar verder. Dag citytrip naar Wenen, dag Lissabon. Geen vliegreis, geen nieuwe stempels in je paspoort. Het werd een bijzonder reisjaar. Wat heeft deze pandemie wat reizen betreft dan wel opgeleverd?

De intrede van corona

De gehele wereld is oranje of rood gekleurd. Dat houdt in dat reizen naar andere landen sterk wordt afgeraden. Alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Reizen voor zowel vakantie als het werk zit er niet in. De pandemie heeft er voor gezorgd dat we ons eigen land nog beter hebben leren kennen.

Een maand voordat Nederland en rest van Europa op slot ging, waren we voor een kort verblijf in ’t Gooi geweest. Toen waren de musea en restaurants nog open. We hebben toen een bezoek gebracht aan het museum van Beeld en Geluid. We hebben oude televisiefragmenten bekeken en stonden bij oude decorstukken. Er was ook een optreden van Kinderen voor kinderen.

Niets vermoedend werden we een kleine maand later geconfronteerd met de intelligente lock down. Restaurant dicht, musea dicht, scholen dicht en buitenlandse reizen werden gecanceld. Zo ook onze reis naar Wenen. We hadden de tickets gereserveerd en ons verblijf apart geboekt. Een paar weken voordat bij ons de intelligente lock down werd afgekondigd, kreeg ik een net berichtje van de eigenaar van ons verblijf dat alle boekingen werden gecanceld en netjes terugbetaald. Was Oostenrijk eerder dan Nederland op de hoogte van wat nog zou komen?

Van Transavia kregen wij het bericht dat onze tickets werd omgezet naar een voucher. In het najaar bleek dat de reis naar Wenen er niet meer in zou zitten. Daarom hebben we de voucher laten uitbetalen. De gehele proces is bij ons voorspoedig verlopen.

Lees ook: COVID_19 verstoort ons reisschema

Thuiswerken werd de norm. Dagen begonnen steeds meer op elkaar te lijken. In ochtend was het tijd voor school en in middag konden we nog wat doen voor werk om aan het einde van de middag toch nog even een wandeling te maken.

10 weken lang blogde we over onze belevenis tijdens de eerste intelligente lock down in 2020. We hebben de teddyberen challange gedaan en we leerde de natuur in onze nabije omgeving nog beter kennen.

Lees ook: Corona blogs

Nederland, vakantieland

Het werd lente en de temperaturen stegen. In de loop van de corona crisis hebben we verschillende natuurgebieden bezocht. Meijendel, de Amsterdamse waterleidingduinen, het Staelduinse bos en soms een stukje verder. De route naar de Veluwe kunnen we inmiddels wel dromen. Het is daar ook zo fantastisch.

Ons eerste voorzichtige reis was naar Doorwerth. Een dorpje gelegen in het zuiden van de Veluwe. De hotels mochten weer open. We hebben het over de meivakantie. Een stadswandeling door Wageningen en een hele mooie boswandeling langs de Nederrijn.

Als je thuis naast eten en slapen ook nog werkt en les geeft, wordt een weekendje er tussen uit nog meer gewaardeerd.

Lees ook: Zuid-Veluwe

Later in dit corona jaar zijn we nog 3x op reis geweest in eigen land. Zo hebben we goed kennis gemaakt met de Loonse en Drunense duinen. Beide gecombineerd met een pretpark.

De eerste combinatie was met de Beekse Bergen. Toch nog een stukje Afrika gezien. De tweede combinatiereis was met de wereld beroemde Efteling.

Lees ook: 2 dagen Noord Brabant en Loonse en Drunense duinen en de Efteling

Ook in 2021 zijn we op reis geweest in eigen land. Dit keer in de omgeving van Harderwijk en Elburg. Ook hier hebben we een mooi bos gezien. Het Speulderbos is ook onderdeel van de Veluwe.

Lees ook: Het kwartier van Veluwe

De zomer van 2020

De pandemie, het zit ons allemaal in de weg. Toch hebben we ook even een moment gekend waarop corona bijna weg was. In de zomer van 2020 waren de besmettingen zo laag dat we even konden genieten van een mooie reis. Onze zomervakantie brachten we door in het altijd fijne Duitsland.

Dit keer verbleven we in de omgeving van de deelstaat Rijnland Palts en hebben we een bezoek gebracht aan Movieworld.

Lees ook: Rijnland Palts

Een jaar verder….

Hoewel de besmettingscijfers niet rooskleurig zijn, hopen we dit jaar toch weer een mooie reis te kunnen maken. Het liefst weer naar een ander land. Onze hoop is gevestigd op de vaccinaties die wereldwijd worden gegeven. We zullen niet zo snel volledig zonder maatregelen ons weer mogen bewegen over deze aardbol. Er is licht aan het einde van de tunnel. Dat is de reis die we allemaal moeten maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.