Tijdslijn 2011 – 2015

Reizen naar andere landen zorgt ervoor dat je ervaringen op doet in ‘den vreemde’. Wij kijken vooruit naar volgende reizen, maar blikken ook terug op wat is geweest. In deze tijdslijn kijken we terug naar de reizen die we hebben gemaakt tussen 2011 en 2015.

Voor de tijdslijnen van 2005 – 2010 kan je hier klikken.

2011 – Mexico

Dit jaar stond het in het teken van afstuderen. Echt veel tijd om te reizen hadden we helaas niet. We trakteerde onszelf in juli 2011 op een zonnige tussendoor naar Mexico. Het alom bekende Yucatan.

Tijdens dit tussendoortje hebben we leuke activiteiten ondernomen. Zo hebben we een Maya tempel bezocht bij El Bakal en hebben we gevaren tussen de krokodillen op de Rio Lagartos. Ik heb gedoken in de cenote en hebben we het X-caret park bezocht.

Verder was 2011 wat reizen betreft een rustig jaar. Dat zouden we in het opvolgende jaar ruimschoots goed maken.

Lees ook: Tropisch Yucatan

2012 – Andalusië, Gibraltar, Berlijn, Groningen en Zeeland

In maart van 2012 hebben we rond gereisd door Andalusië, Spanje. We passeerde mooie steden zoals Granada, Cordoba en Sevilla. We brachten een bezoek aan de Al Hambra en staken de grens over naar Gibraltar.

We maakte de bijzondere Semana Santa mee. Het paasfeest waarbij hele optochten werden georganiseerd.

Lees ook: Andalusië en Gibraltar en Gibraltar airport

In juli reisde we af voor een weekend Berlijn. We combineerde een technofeest op het bijzondere vliegveld Tempelhof, met een citytrip. Naast de wel bekende Branderburger Tor en Alexanderplatz brachten we ook een bezoek aan een voormalig Stasi gevangenis. De Berlijnse muur mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een trip naar deze Duitse stad.

Lees ook: Een feest in Berlijn

In september deden we een rondje Zeeland. We kwamen in Middelburg, Vlissingen en Neeltje jans. We hadden een overnachting in een B&B in Middelburg. Ook reizen in eigen land kreeg hierbij vorm en het is nog echt leuk om in eigen land de toerist te spelen. Een rit over de Deltawerken mag ook niet ontbreken.

Lees ook: Rondje Zeeland

In december maakte we een rondje Groningen. Zowel de stad Groningen als de provincie hebben we bezocht. Best leuk om een provincie te leren kennen met een app. Je kan hierbij verschillende routes rijden langs bijzondere punten. Zo hebben we Zoutkamp, Pieterburen en Noordpolderzijl bezocht.

Lees ook: Rondje Groningen

2013 – Ieper, Normandië, Praag en Turkije

In mei reisde we af naar het schitterende, maar ook indrukwekkende Normandië. Onderweg stopte we in Ieper. Daar zagen we loopgraven en een museum van de 1e wereld oorlog bij Hill 62. We stopte ook bij Mimoyecques waar een V3 kanon werd gebouwd. Een laatste tussenstop was bij Wizernes. Daar leer je over het ontstaan en ontwikkeling van raketten en de bijdrage die dat heeft geleverd aan de ruimtevaart. Dit vind je in het La Coupole museum.

In Normandië hebben we alle bekende landingsstranden Omaha, Utah, Juno en Sword beach gezien. We zijn bij begraafplaats van Colleville-sur-Mer geweest en via Saint-Mere-Eglise en de Pegasus brug naar Mémorial de Caen gereden.

Lees ook: Ieper en Normandië – indrukwekkend en bijzonder en D-Day 1944

Een trip van hele andere orde was de rondreis Turkije. Daar maakte we kennis met een mix van Azië en Europa. We hebben steden zoals Istanboel, Ankara en Konya bezocht, maar zijn ook in Efeze en Cappadocië geweest. Een mooie rondreis met veel bijzondere plekken.

Lees ook: Kleurrijk Turkije en Museumtip: Mevlana

We sloten dit jaar af met een stedentrip Praag. We hebben in Praag het nachtleven bezocht en een ondergrondse stadstoer gedaan. Praag is een gezellige stad waar je prima kan vermaken.

Lees ook: Praag!

2014 – De Duitse Eifel, Antwerpen en Zürich

Per eind 2013 werd ons reisgezelschap uit gebreid met een kleine reiziger. Zo trokken we in 2014 rond in onze buurlanden. In Duitsland bezochte we de Eifel en aansluitend deden we een stedentrip Antwerpen. De Eifel kent mooie vergezichten en wordt gekenmerkt door oude vulkanen. Antwerpen is natuurlijk beroemd om zijn chocola en diamantenhandel, maar nu ook om zijn oude dierentuin en Museum aan de Stroom.

Lees ook: Door de Eifel en Cultureel Antwerpen

In 2014 maakte we nog een citytrip naar een ander Europese hoofdstad, namelijk Zürich. Een mooie decadente stad waar we mooie gebouwen hebben gezien, een tocht over het Zurichsee hebben gemaakt en gedanst tijdens de Street parade.

Lees ook: Een feest in Zürich

2015 – Curaçao, Texel en Madrid

In 2015 was het jaar van de eilanden Curaçao en Texel. In mei 2015 vlogen we naar Willemstad om daar te genieten van de mooie stranden, Klein Curacao en heb ik nog een paar mooie duiken gemaakt.

Lees ook: Heerlijk Curaçao en Klein Curaçao

Een ander eiland waar Nederlands wordt gesproken is Texel. Het is één van de Waddeneilanden met een indrukwekkend jutters-verleden, mooie natuur en de herkenbare vuurtoren.

Lees ook: Rondje Texel

2015 sloten we het reisjaar af met een stedentrip naar de Spaanse hoofdstad, Mardid. Cultuur in combinatie met lekker eten en ook hier hebben we het nachtleven ontdekt.

Lees ook: Koninklijk en romantisch Madrid

Dit was de tweede terugblik in de tijdslijn van Plaatsonbekend.net. Er volgen uiteraard meer tijdslijnen. Volg onze website via de diverse kanalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.